2014. augusztus 18., hétfő

spirulina

 A Spirulina mikroszkopikus vízinövény,több mint 500 millió éve terem a földön,az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza.Némely közülük meglehetősen ritka és a növényi élelmiszerekben gyakorlatilag nem található meg.A WHO adatai szerint a Spirulina tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél.
A Spirulina képes visszaadni a sejtek energetikai memóriáját-a meggyógyult sejt elfelejti az elszenvedett betegséget.
A Kísérleti Radiológiai Intézet adatai szerint a Spirulina szedésekor már 1 hónap alatt 67%-al csökken a radioaktív anyagok mennyisége a szervezetben.
A Spirulina a legértékesebb és a legharmonikusabb táplálék az emberi szervezet számára.1 gramm alga egyenértékű 1kilogramm bio zöldség tápértékével.

A Spirulina legfontosabb alkotóelemei:

Több mint száz pótolhatatlan biológiailag aktív anyagot tartalmaz, 
pl:
+Proteinek:fehérjék,részarányuk eléri a  60-70%-ot.Könnyen beépülnek(65-80%),a sejtek fő  
   építőanyaga.A fehérjehiány fáradtságot,étvágytalanságot,növéskéslekedést,és a  
   vízegyensúly felborulását okozza.
+ 18 aminosav:köztük 8 pótolhatatlan (esszenciális)
+ Vitaminok:B1, B2, B5, B6, B9, B12, A, E, C, PP, stb..
+Mikroelemek: vas, jód, kálcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium.
                        
+A króm a perifériás idegrendszer számára nagyon hasznos.
+A vanádium részt vesz a zsír-és szénhidrát anyagcserében,krómmal együtt javítja
   az inzulin-anyagcserét, serkenti az inzulin termelését.
+ A szelén sorvasztja a ráksejteket ,lassítja az öregedést.
+Nukleinsavak:DNS és RNS,amelyek a legfontosabb funkciókat töltik be a genetikai informá-
  ció tárolásában és átadásában.
+Klorofill: a szerves vas forrása.Zöld vérnek is nevezik,méregtelenítő hatású,megtisztítja a vért az ártalmas anyagoktól és a salakanyagoktól.
+Enzimek:serkentik a bőr anyagcseréjét és a sebek gyógyulását,feltétlenül szükségesek az 
  emésztéshez,az agy működéséhez, a szervek és szövetek regenerációjához.
   Minden szerv és szövet rendelkezik  saját enzimkombinációval,mert minden
   egyes enzim csak egy biokémiai folyamatot aktivál. 
   Az enzimek nagyon hőérzékenyek, és magas hőmérsékleten bomlásnak indulnak.
   Emiatt  ahhoz,hogy a szervezet elegendő enzimmennyiséghez jusson,nyers élelmiszereket 
   kell fogyasztani vagy megfelelő táplálékkiegészítőket kell szedni.
+Többszörösen telítetlen zsírsavak:köztük a gammalinolénsav,amelyet az Omega 6 típusú 
   savakhoz sorolnak.Csökkenti a magas vérnyomást,részt vesz a zsír anyagcseréjében,
   serkenti a sejtek szaporodását,erősíti az immunrendszert,megelőzi a gyulladásos folya-
   matokat és a szív és érbetegségeket.
+Fikocianin: lassítja a rákos sejtek szaporodását,serkenti az immunrendszert.
+Mannitol:Q10-hez hasonló koenzim az ételből energiát nyer és eloszlatja azt a szervezet 
  minden egyes sejtjében.
Megrendelhető:ITT
   

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése